پیش نوشت: تصمیم گرفتم کمی در مورد فیلم "خجالت نکش" که فیلمی به صورت طنز اجتماعی است، صحبت کنم. بعضی از عوامل سازندهء فیلم عبارتند از:

کارگردان: رضا مقصودی

نویسندگان: رضا مقصودی - افرا جورابلو

تهیه کننده: سید امیر پروینی

بازیگران: شبنم مقدمی - احمد مهرانفر - سام درخشانی و .

سال تولید: پاییز و زمستان 1396

 

داستان فیلم در مورد مردی روستایی با سه فرزند پسر است که تحت تاثیر ت های کاهش جمعیت در دهه 70 شمسی تصمیم می گیرد که برخلاف میل همسرش به داشتن فرزند دختر، جراحی وازِکتومی (بستن لوله) انجام بدهد. چندین سال می گذرد و زمانی که دولت آقای افراد را به فرزندآوری تشویق و توصیه می کند، مرد تصمیم می گیرد که بار دیگر بچه دار شود اما این بار همسرش بنا به تبعیت از یک سری تابوهای اجتماعی نظیر اینکه فرزندانشانشان بزرگ شده اند ، عروس دارند ، جلوی درو همسایه قباحت دارد، مردم چه می گویند و . با این کار مخالف است. اما مرد بدون اعتنا به مخالفتها و نظر همسرش یک بار دیگر خودش را به تیغ جراحی می سپارد و این بار لوله هایش را باز می کند. زمانی زن متوجه این موضوع می شود که باردار شده و کار از کار گذشته است. زن که از آبرویش می ترسد، بیکار نمی نشیند و سعی می کند به روش های خانگی بچه را سقط کند؛ که با پادرمیانی همسر و خدمتکار افغانی اش از این کار منصرف می شود. در ادامه جریاناتی رخ می دهد که در نهایت مرد و زن تصمیم می گیرند با صداقت، دیگران را  در خصوص دختر دار شدنشان آگاه کنند.

این فیلم چندین پیام مهم داشت. شاید بتوان گفت بزرگترین و مهمترین پیام فیلم همان "داشتن صداقت" بود که به تنهایی می تواند از بروز بسیاری از مشکلات و اتفاقات ناخوشایند بعدی جلوگیری کند.

پیامی که نظر من را زیاد به خودش جلب کرد، خودرای بودن و تصمیمات خودخواهانهء بسیاری از مردان ایرانی، بدون توجه به نظر همسرانشان است.

یک پیام مهم دیگر، تاثیر بسیار زیاد دولت ها، حکومت ها و  تصمیماتشان بر زندگی مردم است که در ایران حتی خصوصی ترین تصمیمات زندگی مردم را کاملا تحت تاثیر قرار می دهد. و به خصوص قشر کم سواد و مردم ساده دل بیشترین تاثیر را می گیرند و یا حتی از این تصمیمات ضربه می خورند.(فارغ از اینکه ت مورد اشاره صحیح است یا نه و یا اینکه چه تبعاتی دارد.)

نکتهء  دیگر ترجیح دادن تابوها، عرف و رسم معمول جامعه بر تصمیمات شخصی و خصوصی زندگی است. مسائلی که بیشتر وقتها مثل یک سد ذهنی عمل می کنند و در جاهایی باعث خودآزاری فرد می شوند در حالی که بعضا پایه و اساس محکمی ندارند و خیلی وقتها ناصحیح اند. 

پیام دیگری که گفتنش خالی از لطف نیست، بی اعتنایی فرزندان نسبت به والدین ، علی الخصوص پس از استقلال و ازدواج، است.

 

پی نوشت: اگر به دنبال تماشا یا معرفی یک فیلم مفهومی با ژانر اجتماعی و درون مایهء طنز هستید،به نظرم " خجالت نکش" یکی از بهترین گزینه هاست. 

دربارهء یک فیلم

فیلم ,یک ,کار ,مردم ,بار ,تاثیر ,تصمیم می ,یک فیلم ,می کند ,که در ,این کار

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

باشگاه طرفداران محمدرضا گلزار درد1 واری ملا پلی newmatlabeha جهان یک زن آریامن اخبار جامع تخصصی سئو حرفه ای مطالب اینترنتی mer30dl